Mine drømme går lige for tiden til Firenze. Hvor ville jeg gerne se og gense den by, for det er efterhånden over 10 år siden, jeg sidst har været der, og jeg husker det som en helt fantastisk oplevelse, og nu 10 år efter, vil jeg helt sikkert opleve den helt på ny og fra et helt anderledes perspektiv. Oppe i mit hoved er det ihvertfald meget romantisk altsammen.
Men med mindre jeg vinder i lotto, er det ikke en mulighed i år, så jeg er meget meget taknemmelig for at det gode vejr er kommet. For det der kan være lidt problematisk for mig, er at jeg finder utroligt mange healende krafter i solens stråler og dens varme. Det er på alle måder angstdæmpende og livsbekræftende for mig at opholde mig i solen, og hvis det stod til mig, rejste jeg væk tre måneder hver vinter. Og når sommeren som i år ikke viser sig fra sin bedste side, går mine suk på den lange og lidt tunge vinter, som jeg i mit sind frygter.
Ikke at jeg ikke sætter pris på de forskellige årstider, men er på alle måder et sommer menneske.
En anden ting som virkeligt kan glæde mig er pandekager og jeg elsker dem i stortset alle afskygninger. Min helt klare favorit er dog disse boghvedepandekager, som har en virkeligt lækker smag af den gode boghvedemel og får en let og meget lækker sødme, hvis man vælger at stege dem i kokosolie.
Disse pandekager kan du bruge til stortset alt. Her til aften tømte jeg køleskabet og lavede en wok af kokosmælk, karry, ingefær og chili. Dertil ristede cashewnødder. Men de er også super velegnede til koldt fyldt, som f.eks hummus, æg, bønnesalat eller som tilbehør til suppe.
Ønsker du dem mere dessertagtige undlader du bare salt og tilføjer lidt vanille og kardemomme istedet.
Opskriften får du her;
1½ dl dl boghvedemel
½ dl rismel
3 dl soya, ris eller havremælk
1 æg
Lidt salt
Evt lidt vand alt efter hvor tyk en pandekagedag man ønsker
Alle ingredienser piskes sammen og hviler 5-10 minutter.
Steges i masser af kokosolie, så de bliver lækre og sprøde.
Hvis man ikke er indehaver af kokosolie bruger man selvfølgeligt bare smør eller olivenolie istedet.
Jeg laver altid en dobbelt portion, så der også er til at fryse ned.
Her steges de panden....
Og serveres med grøntsager i kokosmælk
Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar