De gode ved disse er, at de er særdeles velegnede som madpakke mest af alt fordi de smager super godt kolde og er nemme at have med på farten.
Det eneste minus er, at de er lidt svære at få til at hænge sammen, så det er vigtigt at lade linsemassen køle helt af. Og jeg tænker at man sagtens kan undvære æg for en vegansk version. Jeg laver altid en dobbelt portion, så der er til fryseren og til mange fremtidige udflugter og skovture i det omfang det danske sommervejr tillader det....
Opskriften kommer lige her;
Linsekroketter
225 g flækkede linser
1 rød peberfrugt
1 finthakket løg
2 fed hvidløg
1 tsk. Garam masala
½ tsk. Chilipulver
1 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Citronsaft
2 spsk. hakkede usaltede jordnødder
6 dl. Vand
1 pisket æg
3 spsk. groft mel (måske mere)
1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. Chilipulver
4 spsk. olie (ekstra oliven eller kokos)
Salt og peber
Grønne salatblade og krydderurter
1. hæld
linserne i en stor gryde sammen med peberfrugt, løg, hvidløg, karry,
chilipulver, stødt spidskommen, citronsaft og jordnødder. Tilsæt vand og bring
det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 30 min eller til væsken
er opsuget. Husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på.
2. tag gryden
af panden og lad det køle en anelse. Smag til med salt og peber og rør ægget i.
Lad det køle helt af.
3. Kom mel på
hænderne og form dejen til 8 rektangler. Hvis du har svært ved at få
kroketterne til at hænge sammen kan du tilsætte lidt mel til dejen.
4. Bland mel,
gurkemeje og chilipulver sammen på en tallerken. Rul kroketterne i den krydrede
mel blanding til de er helt dækkede.
5. Opvarm olien
på en pande og steg dem ved middelvarme til de er sprøde på begge sider.
6. Serveres med en grøn salat og evt en dressing af tahin, hvidløg og citronsaft.
Og her serveret med en lækker salat af årstiden grøntsager og lidt avocado
Mums:0)
Mums:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar