En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

torsdag den 14. februar 2013

glutenfri quinoaknækbrød med chia og hampefrø

Disse knækbrød er de bedste, jeg har bagt til dags dato. Normalt plejer jeg at bage knækbrød med masser af kerner, og de smager også virkeligt godt. Men jeg synes ofte, at de er anledning til en hel del mavekneb og ubehag i tarmen generelt (i hvert fald for mennesker som mig, der har et meget sart mave-tarm system) Men efter at have eksperimenteret lidt i køkkenet er jeg nået frem til disse helt igennem skønne og velsmagende knækbrød, som er fyldt med super næring og gode fedtstoffer fra mandler, sesam -og chiafrø. Gode proteiner fra hampefrøene. Både quinoamel og hirse indeholder masser af magnesium.
Desuden er hirse rigtigt godt for hår, hud og negle, da det bl.a. indeholder B-vitaminer, zink, jern fosfor og kalium. Så vil man gerne have en smuk hud, kan jeg kun anbefale at spise en masse hirse og indtage en masse gode fedtstoffer.
Og der er disse knækbrød en genial snack, for de indeholder det hele og så er de tilmed meget milde mod maven.
De ryger hurtigt, så jeg vil helt bestemt anbefale at bage en dobbeltportion.

Opskriften kommer lige her;

100g quinoamel
100g hirseflager
50g mandler, kværnet til mel
1 tsk. husk
1-1½ dl. vand
1 dl. olivenolie
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
½ dl. sesamfrø
½ dl. chiafrø
½ dl. hampefrø

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og æltes med vand og olivenolie. Start med at tilsætte 1 dl vand og juster undervejs til du har en dej, der er let fugtig.
Massen rulles ud mellem to stykker bagepapir til en stor plade. Dejen skæres ud i firkanter med en pizzaskærer eller en kniv i ønsket knækbrøds-størrelse.
Knækbrødene bages ved 180 grader i ca. 20 minutter til de er let gyldne i overfladen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar