Opskriften stammer fra køkkenrevolutionen for hele familien, dog har jeg som altid ændret lidt i opskriften. Den kommer her;
Quinoamuffins med hindbær
3 dl quinoamel
3 dl kamutmel
1 tsk. Vinstensbagepulver
¼ tsk. Salt
¼ tsk. Vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
4 spsk. kokosolie, smeltet
1 dl. agavesirup
2 store æg
2½ dl. Soyamælk pisket med 1 spsk. citronsaft
2 dl hindbær fra frost
½ pære i små tern
Bland quinoamel, kamutmel, bagepulver, salt, kardemomme og
vanilje i en skål.
Pisk kokosolie, agavesirup, æg og soyamælk sammen i en anden
skål.
Vend hurtigt alt det flydende over i skålen med mel. Rør
hurtigt dejen sammen. Til sidst vendes hindbær og pæretern i dejen, og den
fordeles i 12 muffinsforme. Hvis du har lyst kan du pynte dine muffins med
grofthakkede mandler…det giver en dejlig knasende overflade.
De bages ca. 25 min ved 175 grader til de bliver let brune.
Når du prikker i dem med en gaffel eller en tandstik, må der ikke hænge dej
ved.
De smager dejligt og jeg er helt vild med smagen af den
skønne quinoamel, som jeg har lagt mærke til har en dejligt beroligende effekt på
nervesystemet.
Efter lidt nærmere research har jeg da også fundet ud af, at
quinoa er både rig på magnesium og vitaminet B2, så måske netop derfor:0)
Lige til at sætte tænderne i.....
Denne gang brugte jeg disse muffinsforme. Efter at jeg er begyndt at blive bevidst om alt den skadelige kemi vi omgiver os med erhvervede jeg mig disse i helsekosten og udover at slå et slag for min egen krops velbefindende slår jeg så absolut også et slag for miljøet. Med alle disse klimaforandringer synes jeg, at det er af allerstørste vigtighed at begynde at tænke lidt mere på, hvad det er man putter i indkøbskurven. Disse muffinsforme er lavet af genanvendeligt materiale og ublegede og derfor fri for det skadelige klorin. Hvis man ønsker et kig på deres mange produkter og læse mere kan du gå ind på www.ifyoucare.com
Det giver sund appetit og god samvittighed:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar