Som altid har jeg ændret en lille smule på opskrifterne og jeg synes virkeligt et quinoa frikadellerne blev utroligt smukke og meget prinsesse-agtige med rødbederne. Men man kan selvfølgelig vælge de grøntsager man har lyst til og til efteråret vil de skønne rodfrugter være særdeles velegnede.
Det blev en stor portion, så der var også rigeligt til fryseren....men det er kun godt, så er der lidt at tage af, når det skal være nemt og hurtigt. Jeg havde en rest aubergine og snack peber som jeg bagte i ovnen til, men de ville sikkert også være superlækre i pitabrød eller med en sprød salat til.
Opskrifterne kommer her;
Quinoafrikadeller
2½ dl. Quinoa
5 dl. Vand
1 revet løg
250 g revne grøntsager ( jeg
brugte en blanding af rødbede, sød kartoffel og squash)
2 æg
1 spsk. sesamfrø
3 spsk. boghvedemel
1 tsk. salt
Peber
Et bundt friskhakket persille
Et lille bundt friskhakket
basilikum
Olivenolie til stegning
Kom quinoaen i en sigte og
skyl den grundigt under koldt vand. Bring vand i kog og kog quinoaen i
letsaltet vand i ca. 20 minutter. Stil den til afdrypning og lad den køle af i
en sigte.
Skræl og riv grøntsager og
løg. Hak basilikum, persille og hvidløg.
Rør alle ingredienserne
sammen til en fars.
Som stort set alle de vegetar
deller, jeg begiver mig ud i, ender det med at jeg bager dem i ovnen. Quinoa
afgiver en hel del væde, så de er lidt vanskelige at få til at hænge sammen.
Vælger man at stege dem på panden skal de muligvis have lidt mere mel.
Men ellers formes de til
frikadeller på en bageplade med bagepapir og pensles let med olie.
Jeg bagte dem i 20 minutter
på den ene side ved 200 grader, hvorefter jeg vendte dem, penslede med lidt
mere olie og gav dem 10 minutter på den anden side.
Jeg synes de blev ganske
vellykkede og har en dejlig smag af både quinoaen og de sprøde grøntsager.
Lige til at putte i ovnen
2 dl ærter, tøet op fra frost
( eller mere alt efter hvor stor en portion man ønsker)
1 lille fed hvidløg
Lidt urtesalt og peber
Lidt muskatnød
Lidt olivenolie
Blend og det bliver til en
meget smuk grøn creme, som sikkert også vil passe godt til fisk, blomkål og
andet grønt
Så smuk grøn den er
Og her er hele molevitten serveret....meget lækkert:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar