Denne opskrift er en, jeg har huslet mig lidt frem til og jeg synes den er blevet intet mindre end perfekt og meget smuk. Jeg elsker rødbeder både pga. af den søde og bløde smag, men så sandeligt også pga. den flotte farve.
Desuden er rødbeder fyldt med Jern, B og C vitaminer, og så er de gode for leveren. Så jeg spiser dem hele året rundt....men det er i vintermånederne de smager af mest og derfor har jeg tænkt på at lave et lille rødbedetema her i marts måned, for virkeligt at udnytte at rødbedesæsonen stadig er på og at der er så mange fantastiske ting man kan udnytte med den smukke rodfrugt.
Opskriften på tærten kommer her;
Tærtebund;
60 g quinoamel
60 g boghvedemel
40 g rismel
30 g sesamfrø
Tærtefyld;
3-4 kogte rødbeder (alt efter størrelse)
½ broccolihoved
1 stor porre
1 lille bundt frisk basilikum
1 tsk. timian
1 stor håndfuld pinjekerner
2 fed hvidløg
4 æg
1 brik havrefløde
urtesalt og friskkværnet peber
Lidt friskkværnet muskatnød
Tænd ovnen på 200 grader.
Ingredienserne til tærtebunden æltes sammen og fordeles i et tærtefad. Forbag tærtebunden 5-8 minutter og lad den afkøle let
Rødbederne koges ca. 50 minutter til de er nemme at stikke i med en gaffel (Dette kan evt gøres på forhånd eller aftenen forinden). Lad rødbederne køle af og gnub dem let, så skinnet er nemt at skrælle af.
Rens porren og skær den i fine skiver sammen med hvidløgene.
Porrer og hvidløg svitses ved svag varme på en pande i lidt olivenolie. Derefter tilsættes rødbeden som svitses med i ca. 5 minutter.
Tilsæt timian og den friske basilikum. Krydder med lidt urtesalt
Rens broccolien og damp den let i kogende vand et par minutter.
Rør æggene sammen med havrefløden og krydrer med urtesalt, muskat og friskkværnet peber.
Fordel porre-rødbedeblandingen og broccolien i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen ud over og bag den i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader.
Lad den køle af 10 minutter inden den serveres.....
Jeg servede en god håndfuld ruccola og en klat hjemmelavet krydderurtepesto til tærten. Det smagte skønt:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar