En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

søndag den 12. august 2012

Gulerodsfrikadeller

Så kom det endeligt....en hel weekend med højt solskin og hvor er det dejligt. Det er vist efterhånden mere en almindelighed end en undtagelse at sensommeren byder på det varmeste vejr og mest solskin. Jeg har ihvertfald allerede glemt alt om, hvor meget jeg ville ønske, at jeg havde en regnjakke og beder til at det varer ved.

Igår aftes sad vi for første gang i år ude på altanen og spiste. Jeg ved godt at der har været flere lune sommeraftener, men nogle gange kniber det med lige at få taget sig sammen og gjort altanen klar til dinner. Men det lykkedes igår og vi gør det igen i aften.
Igår stod menuen for mit vedkommende på gulerodsfrikadeller. Disse frikadeller har jeg lavet så langt tilbage jeg kan huske, at jeg har været vegetar.
De har en lækker frisk smag og er perfekte som både tilbehør eller i pitabrød. Og så er de næsten allerbedst kolde, så dermed en oplagt klassiker til madpakken, gerne med lidt grøn pesto eller avocado serveret til.

Jeg har faktisk lavet dem til rigtigt mange af mine veninder igennem årene og de har alle bedt om opskriften efterfølgende, og den kommer så her, hvis man skulle have lyst  til at spise med:0)


Gulerodsfrikadeller


300 g groftrevet gulerod
2 hakkede forårsløg
1 lille bundt finthakket persille
Friskhakket basilikum
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. græskarkerner
2 spsk. boghvedemel
1 dl boullion rørt ud i kogt vand
5 spsk. hirseflager eller spelt rasp
En håndfuld valnødder, grofthakket (kan udelades)
2 æg
½ tsk. Salt
peber
Olivenolie til at stege dellerne i


Sådan gør du;
Gulerødderne rives groft. Forårsløgene snittes fint. Persille og basilikum hakkes fint. Det hele blandes i en skål og  vendes sammen med valnødder, sesamfrø, grækarkerner, mel, hirseflager og æg.
Krydres med salt og peber
Formes til frikadeller og steges på en pande i rigeligt olieved lav varme til de er gyldne på begge sider.
Man skal være opmærksom på at dejen er lidt våd i det og at man derfor lige skal køre den rundt med en ske for hver omgang frikadeller man laver, så væsken bliver ligeligt fordelt.


Her er de, serveret med en rest stegte ris og lidt avokado. De er godt nok lidt ujævne i struktur, men jeg kan godt lide at lave dem store. Hvis man har mere pli og tålmodighed kan man jo bare lave dem små og velformede. Jeg laver altid en dobbelt portion, for de er særdeles velegnede til frysning.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar