En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

onsdag den 16. maj 2012

slumretid og tærtetid....

Efter en ferie med så meget sol og så mange dejlige oplevelser kan det godt være lidt svært at vende tilbage til hverdagen og fremfor alt det danske forår, som bestemt ikke viser sig fra sin mest positive side. Uhhh.....jeg fryser!
Så disse dage er gået med at slumre lidt på den måde, at jeg har dyrket min egen ugidelighed i stor stil, så der er blevet set en del film. Nu er jeg en stor filmelsker, og det har heldigvis været nogle gode af slagsen, så underholdningsværdien har været prima. Der er blevet sovet tungt og længe og der har været tid til at læse og bare sidde og stirre ud i luften.
Men der har også været tid til at nurse lidt omkring madlavningen. Jeg må indrømme at selvom jeg har nydt at spise ude i næsten en hel uge, er det nu også dejligt selv igen at stå med hænderne i gryderne og spise sin egen mad.....blandt andet er det blevet til denne tærte med grillede artiskokker, feta og spinat.
Den har været et hit i mange år. Den smager rigtigt af noget og er perfekt på en forårsdag eller en lun sommeraften........

Opskriften kommer her;

Tærtebund;
100g quinoamel
50g majsmel
50g rismel
60g økologisk smør
1 dl koldt vand
1 tsk tørret ramsløg
½ tsk salt

Tærtedejen æltes og samles så det bliver en sammenhængende masse. Da denne tærtedej er glutenfri er den lidt svær at rulle ud i et stykke. Jeg plejer at rulle den ud i klatter og samle den i tærtefadet. Det kan sagtens lade sig gøre med lidt tålmodighed. Gider man ikke besværet kan man bare tilsætte noget speltmel eller andet istedet for noget af det glutenfri mel, så er den meget nemmere at arbejde med. Jeg plejer at forbage min tærtedej i 5-10 minutter i ovnen ved 180 grader.


Tærtefyld;
1 pakke økologisk frossen spinat
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 glas grillede artiskokker, drænet for væske
En håndfuld ærter, optøet fra frost (kan undlades)
½ pakke fåre-feta (eller anden feta man nu foretrækker)
2 æg
2 spsk havre eller soyafløde (kan undlades)
lidt muskatnød, salt og peber
Sesamfrø til at drysse over tærten

Løg og hvidløg sauteres i kokos eller olivenolie i 5-10 min til de er gyldne og bløde. Artiskokkerne drænes for væske og tilsættes. Det hele svtitses yderligere 5 min. Derefter tilsættes ærter, optøet spinat og fetaost. Det hele røres igennem og når fetaosten er let smeltet tilsættes havre eller soyafløde og æg. Tilsidst tilsættes muskat, peber og evt lidt salt (husk på at både feta og grillede artiskokker er salt i sig selv, så hvis man ikke har en særlig salt tand kan salten sagtens undværes).
Massen hældes op i tærteformen og hele molevitten bages i ca. 30 min ved 180 grader.Sådan ser den færdige tærte ud...bon appetit!:0)

2 kommentarer:

  1. Hvornår kommer spinaten i spil?

    SvarSlet
  2. Ja godt spørgsmål.......den er kommet i spil nu:0)

    SvarSlet