De 4 grunde kommer her;
1 Antioxidantbombe mod hjerte-kar-sygdomme; Undersøgelser viser at der er sammenhæng mellem indtag af kakao og øget hjerte-kar-sundhed.
2. Kakao stimulerer hjernen; Kakao indeholder aminosyren triptofan, som er nødvendig for dannelsen af serotonin, der modvirker depression. Desuden indeholder den også dopamin, som indgår i hjernens belønningssystem. Desuden fremmer kakaoen koncentrationsevnen og den mentale årvågenhed.
3. Dit nye energiboost; Teobromin; Kakao indeholder teobromin og en lille smule koffein. Teobromin stimulerer centralnervesystemet og har en afslappende effekt på muskulaturen.
4. Kakao som astmamedicin; Stoffer fra kakao har vist sig at have en effektiv effekt på astma. Teobromin sløver ikke, men virker derimod stimulerende og medfører ingen bivirkninger i forhold til hostemidlet codein. Desuden indeholder kakao magnesium, som er muskelafslappende.
Artiklen er skrevet af Caroline Fibæk, som er en pioner indenfor raw food. Men jeg tror nu på, at kakao er kakao og dermed ikke nødvendigvis behøver at være rå, for at have en gavnlig effekt. Ihvertfald ser jeg allerede frem til jeg skal nyde min næste kakaodrik og uhh.....så skal jeg vist snart i køkkenet og leve en ny omgang raw food brownies.....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar