Og jeg må indrømme, at jeg indimellem glemmer, hvor godt det føles at pleje sine venskaber i bund. Så forhåbentligt er det noget, jeg bliver lidt bedre til her sommeren over, hvor der altid, for mit vedkommende bliver mere tid og overskud at tage af. Ingen tvivl om at jeg er et udpræget sommermenneske, og jo højere solen står på himlen, jo mere energi kommer der ind på min konto.
D-vitamin er virkeligt livgivende, som man siger.
Desuden har der også været tid til at lege lidt hausfrau og få kreeret en masse ting i køkkenet både til glæde for mig selv og for andre.
Jeg har perioder hvor det virkeligt kører for mig på det punkt og så perioder, hvor det hele har det med at gå lidt galt. Det sidste skyldes nok mit noget distræte sind.
Og det startede da også lørdag med, at jeg opdagede, at det brød jeg havde brugt to dage på at nurse om og bage, var helt ubagt indeni. Hvorefter jeg kogte en hel pose sorte bønner ud, som oprindeligt skulle være brugt til en smuk salat. Men gud ske tak og lov for, at at jeg har en tålmodig og klartseende kæreste, som altid kan finde løsninger, hvor jeg har det med at give op. Så det blev til denne velsmagende hummus af sorte bønner;
Opskriften ser således ud;
4 dl. kogte sorte bønner
½ dl. olivenolie
½ tsk, spidskommen
et nip cayenne peber
½ frisk rød chili
saften fra ½ citron
1 spsk tahin
1 hvidløg
1 lille bundt persille
Salt eller urtesalt efter smag og behag
Det hele blendes og smages til. Man kan evt. tilsætte lidt græskarner eller grofthakkede mandler, hvis man ønsker en hummus med lidt mere bid i.
Og så blev der bagt denne sundere version af en gulerodskage, som var et hit her i eftermiddag, da vi havde noget familie på besøg;
Opskriften stammer fra greenkitchenstories.com og er en opskrift, jeg har brugt flere gange med succes. Den kommer her;
6-8 pers.
1-2 bananer
10-15 friske dadler (uden sten)
6 spsk solsikkeolie
2,5 dl groftmel
1 ½ tsk bagepulver
3 tsk kanel
1 knivspids muskatnød
1 tsk. kardemomme
½ tsk. stødt nelliker
3-4 gulerødder (mellem str. groftrevet)
1 dl fintmalede mandler
1 dl valnødder (grofthakket)
Græskarkerner til pynt.
Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir og bag i ca. 40 minutter. Tjek om kagen er færdig med en tandstik, du skal kunne tage tandstikken op uden kagedejen sidder fast.
Hvis man ønsker det kan man tilsætte dejen 1 dl. rosiner eller evt lave en glasur af creme cheese. Hvis man er til sunde kager, og sund mad i det hele taget er deres hjemmeside helt sikkert et besøg værd.....meget smukke billeder:0)
Ud over dette fik jeg også fremstillet en meget vellykket middag til en veninde lørdag aften...så en rigtig hausfrau....det er man vel engang imellem og det er jeg stolt af;0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar