Men nogle gange er det rart med en variation til kikærterne og der er butterbeans særdeles velegnede.
Som navnet lyder er de lækkert smøragtige og cremede i smagen og derfor super velegnet til en dip, som tilbehør til grøntsags stænger eller smurt på brød.
Jeg laver altid min spread på slum og smager til undervejs.
Men som udgangspunkt ser opskriften sådan her ud;
150 g butterbeans, lagt i blød og kogt ca. 50 minutter
saft af ½ citron
½ dl olivenolie
spidskommen
1 fed hvidløg
paprika
salt og peber
friskhakket persille
vand til du har en passende konsistens
Græskarkerner, ristet let på en pande
Alle ingredienserne undtagen græskarner blendes til du har en let cremet mos. Smag til og vend til sidst de ristede græskarkerner i.
Opbevares på køl i et skoldet glas.
Min spread holder ca. 5-6 dage på køl.
Bon appetit;0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar