En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

torsdag den 11. april 2013

Livet....det kræver mod

Noget som optager mig meget lige pt. er mod. Dette primært fordi jeg ville ønske, at jeg havde noget mere af den slags i mit liv.
Det er ikke særlig tit, jeg føler mig modig. Dette selvfølgelig specielt pga. angsten, som ofte ligger en stor dæmper på mange af de ting, jeg drømmer om og gerne vil.
Jeg tænker, at livet i den grad kræver mod med alle de udfordringer og snørklede veje, vi ofte bliver ført ad.
Det kræver mod, at være den man er, at sige fra når der er noget, man ikke magter og det kræver mod at bevæge sig over alle de forhindringer, som ligger i vejen for den umiddelbare glæde og lykkefølelse.

Selvom jeg ofte tænker, at jeg ville ønske, at jeg var mere modig mht. angsten, så er jeg modig hver dag (og ja man skal huske at rose sig selv for de ting, man er god til)
For jeg står op hver morgen med mod og tro på, at denne dag i dag vil være helt angst fri og denne dag i dag, vil jeg få det bedste ud af dagen uanset hvad. Og det er langt fra hver dag, der går som jeg håber og ønsker.
Men jeg har troen og modet på det hver morgen. Og lige fortiden står jeg endda op meget tidligere end jeg plejer, fordi jeg har mest energi og gå på mod om formiddagen. Og fordi jeg synes, det er super dejligt at kunne give sig selv lov til en lille slumre om eftermiddagen.

Ofte har jeg en følelse af, at jeg bare har lyst til at opgive det hele og bare skærme mig helt fra omverdenen. I perioder hvor jeg har meget angst, har jeg absolut intet behov for at være social, fordi jeg simpelthen ikke magter at skulle stå til rådighed. Og fordi jeg i perioder trives bedst i min lille puppe, hvor der er tid til at læse, fundere, skrive og læse blogs.....og være kreativ.
Men ni ud af ti gange tager jeg afsted alligevel, fordi jeg ved, at det er nødvendigt for at løfte min energi og jeg ved, at det er nødvendigt for at have en følelse af at kunne noget.
For ingen tvivl om at selvtillid giver mod.

Det jeg synes er sværest her i livet og for mig at se, er noget af det, der kræver allermest mod, er at stå ved den man er 100% og omfavne dette.
For hvor er det svært at få andre til at forstå og respektere, de fysiske begrænsninger, der er i at have et liv med angst. Men endnu svære er det for mig at sætte dem og lære at leve med dem (og ikke gå ned på det).
Hver dag kæmper jeg for at opretholde min værdighed, jeg kæmper for at opretholde et selvværd, der gør, at jeg kan klare et knæk engang imellem, og jeg kæmper for at værne om det, jeg holder af og værdsætter.

Og der er nogle ting, som bliver tabt, uden at der er overskud til at samle det op igen. Og der er nogle ting, der bliver prioriteret fra eller puttet i glemmebogen. Ene og alene af den grund at jeg hverken gider eller magter. at bruge energi på noget, som ikke giver mig noget igen.
Super egoistisk er det til tider, men det er nødvendigt for, at jeg kan trives.
Det vigtigste for mig er at give og føle kærlighed til det, der ligger mig nærmest, og som jeg ønsker at opretholde.
Og lige så vigtigt er det for mig at samle mod til endnu en ny dag, der gryer, som gerne hver morgen skal starte med en omgang mod og en selvrespekt, der gør mig i stand til at opretholde en hverdag, der er værd at have mod på.

Ingen tvivl om at livet det kræver mod og til tider en stor bunke overskud......

 
Noget der giver mig glæde lige fortiden er disse fine krus jeg købte i Hamborg....så skønne og livsbekræftende:0)


2 kommentarer:

 1. Hej Lena
  Ja - fantastiske krus - kan man få fat i sådan nogle?
  Jeg kom bare herind fordi jeg googlede for at finde en opskrift på raw food brownies - og tak for den, jeg glæder mig rigtig meget til at smage dem.
  Men så kom jeg til at læse dette indlæg. Og jeg vil ikke skrive en hel masse eller noget. Bare fortælle dig, at jeg arbejder med folk med alle mulige syndromer som de har fået at vide at de skal lære at leve med. Og de bliver raske. At der er en grund til at man har angst. Angst er et forsvar. Ved at finde det der ligger under angsten og rumme det - altså fjerne årsagen - kan du blive angstfri.
  Jeg har selv haft angst for mange år siden - har det aldrig mere. Jeg har arbejdet med mennesker i 25 år.
  Nå, men jeg bliver altid så berørt af mennesker med en invaliderende tilstand, når jeg nu ved at der er noget at gøre ved det. Jeg har udviklet en metode som virker helt fantastisk. Hvis du er interesseret er du velkommen til at ringe for en uforpligtende snak. 6226 2688
  Her er et link til min hjemmeside: http://www.trueliving.dk/
  Kh Pernille Bretton-Meyer

  SvarSlet
 2. Hej Pernille.
  Mange tak for det...jeg vil da helt sikkert tage et smut forbi din hjemmeside og kigge på den.
  Krusene købte jeg i et supermarked i Hamborg...et tilfældigt sted, hvor vi bare skulle handle lidt dagligvarer ind. Jeg har ikke set dem andre steder, men er altid på kig efter nye krus og fornylig har jeg købt nogle ret skønne nogle hos Bahne.
  Jeg håber du bliver glad for opskriften på brownies. Herhjemme elsker vi dem og jeg har lige lavet endnu en portion, denne gang tilsat lidt hampeprotein.....kakao er altid godt...også mod angst. Men det ved du sikkert godt:0)

  SvarSlet