En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

tirsdag den 25. september 2012

mungbønnefrikadeller


I lørdags var vi hos min svigermor til mad og tapas. Et lille event, vi efterhånden har mødtes omkring en del gange. Vi laver hver i sær en eller flere retter, som vi så spiser tilsidst. Ofte er det nye ting, vi er nysgerrige på at afprøve og derfor ingen garanti for udfaldet.
Men kan nu ikke huske at have været til en af disse aftener, hvor maden ikke har været super velsmagende og delikat. Vigtigst af alt er at det sjovt og hyggeligt og rart at mødes om noget, vi alle 3 sætter stor pris på.

 
Et meget fint og veldækket bord. Min svigermor er kok og dermed lidt af en ørn i et køkken. Hun lavede de smukke timbaler af torsk, som jeg desværre ikke har opskriften på.
 
Mit indslag blev disse mungbønnefrikadeller, som min kæreste var helt skudt i. Så vellykket kan man vist godt sige at de blev og de var super nemme at lave og så hang de sammen, så jeg denne gang ikke behøvede ovn, men kunne stege dem i kokosolie på en pande.
Jeg valgte at krydre med karry, chili og spidskommen. Nu hvor efteråret rigtigt er begyndt at ruske (Gips!!:0)) er det med at hive nogle af de krydderier indenbords, som stimulerer og varmer, og som gavner fordøjelsen.
Men jeg er sikker på at timian bl.a. også vil være særdeles velegnet...

Opskriften kommer her;

Mungbønnefrikadeller

 

400 g kogte mungbønner
2 store gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk Salt
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
½ frisk chili, hakket fint
Lidt friskkværnet peber
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 æg
1 dl. Groft mel
1 dl. Havregryn

 
Kog mungbønnerne i letsaltet vand i ca. 30 min. Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af. Skræl og riv imens gulerod. Hak løg, hvidløg og chili fint. Hak basilikum groft. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Smag evt farsen til inden du tilsætter ægget.

Form farsen til små frikadeller og steg dem ved middel varme i oliven eller kokosolie til de er flot gyldne.

 
 
2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  SvarSlet
 2. Hej Ann-sofi

  Mange tak for de positive ord og det er da helt sikkert noget jeg vil se nærmere på. Det kunne være lidt sjovt og for mig glædesfyldt, hvis der er flere der kunne finde inspiration og få gavn af mine opskrifter.

  Kh lena

  SvarSlet