Da jeg var på Mallorca spiste jeg rigtigt meget manchego ost og jeg nød det i fulde drag specielt fordi jeg til daglig stort set ingen mælkeprodukter indtager.
Det gode ved manchego osten er at den er lavet på fåremælk og derfor er meget nemmere at fordøje end ost lavet på komælk og rigtigt god for mennesker, der som jeg, der ikke kan tåle særlig mange komælksprodukter uden at det går i fordøjelsen på mig. Desuden er den meget proteinrig, så hvis man kan slå sig til tåls med den lidt pikante smag er den meget velegnet til bagværk eller på groftbrød evt med avocado og tomat.
Manchego osten kan erstattes af lige mængde parmesan, hvis man er mere til det.
Opskriften kommer her;
Muffins med squash og manchego
½ tsk. salt
¼ tsk. muskatnød
75g smør
2 æg
175g grahamsspelt
1 tsk. Bagepulver
25g fintrevet manchego ost
En lille håndfuld nødder
(valnødder er min favorit:0))
Riv squashen groft og bland
den med salt. Lad squashen stå og dræne i en sigte en halv times tid. Smelt
smørret og pisk det med æggene. Riv manchego osten fint på et rivejern. Pres væsken
ud af squashen og bland den sammen med æggemassen, manchego osten, mel,
bagepulver og muskat i en skål. Nødderne hakkes groft og vendes i dejen til
sidst. Dejen fyldes i muffinsforme og bages ca. 20 min ved 200 grader.
De færdige muffins ser sådan her ud. De kan sagtens fryses og tages med, hvis man er på farten eller bare har brug for lidt ekstra godt i madpakken. De er også særdeles velegnede til at spise til suppe:0)
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar