Men i sidste ende skulle jeg gerne få en uro der ser nogenlunde sådan her ud;
(ikke lige verdens bedste billede, men anes kan den da:0))
Ellers har jeg lige fortiden meget fokus på mavevenlig mad, da det ikke virker som om den helt vil ovenpå igen efter sidste tids sygdom, så på med mælkesyrebakterier og blød mad som f.eks denne lækre grøntsagspostej med nigellafrø, som ligger som fløjl i maven og som jeg flere gange med stor success har serveret for gæster;
Opskriften kommer her....
Grøntsagspostej m nigella
200 g kartofler
400 g blandede rodfrugter f.eks, selleri, pastinak, gulerod
1 lille løg
1 lille porre
2 æg
¾ dl
havrefløde
¼ blomkålshoved eller broccoli
½ tsk. salt
1 tsk. Basilikum (evt en håndfuld frisk basilikum)
1 tsk. timian
Sort peber
60 g grofthakkede hasselnødder
Sesam - og nigellafrø til pynt
1.Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker.
2.Pil og hak løget.
3.Skyl porren og snit den fint.
4.Kog kartofler og rodfrugter i rigeligt vand i ca. 20 min.
Tilsæt løg og porre og lad dem koge med de sidste 2-3 minutter.
5.Skyl blomkål eller broccoli og pluk den i mindre buketter.
6.Hæld vandet fra kartoffelblandingen og mos den groft med en
stavblender. Pas på massen ikke bliver alt for fin. Tilsæt æg og havrefløde og
krydderier.
7.Hak hasselnødderne groft og bland dem i kartoffelmassen.
8.Bland blomkål eller broccoli i og hæld blandingen i et
ildfast fad.
9.Til sidst drysser du et fint lag af sesam - og nigellafrø
hen over retten.
10.Postejen bages midt i ovnen med et vandbad ca. 40-45 time
ved 180 grader.
Smager godt både varm og kold…ideel til madpakken.
Kan ikke fryses.
Sådan ser den færdige postej ud!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar