Dog har jeg redigeret lidt i den oprindelige opskrift bl.a. har jeg reduceret lidt i mængden af krydderi og så har jeg skiftet rosiner ud med svesker og abrikoser.
En anden ting jeg havde glædet mig til at anvende er carob, bedre kendt som jonhannesbrød. Carob er en form for kakao erstatning, dog knap så rund og fyldig som kakaoen, men den har tilgengæld ikke den samme stimulerende effekt som kakaoen og skulle derfor være bedre for nervesystemet og udfra den korte erfaring jeg har med dette pulver, så er det langt mere skånsomt for maven end kakao, så det er absolut ikke sidste gang jeg anvender dette i bagværk.
Den oprindelige opskrift fandt jeg inde på Thorbjorg.dk. Min version kommer her;
Glutenfrit bananbrød
50 g malede sesamfrø
150 g fuldkornsrismel
150 g boghvedemel
50 g malede mandler
50 g valnødder
100 g risflager
1 dl rismælk
1 dl rismælk
2 tsk. kanelpulver
1 tsk ingefærpulver
¼ tsk. nellikepulver
1. tsk.
kardemommepulver
1 tsk. Muskatpulver
½ tsk. Vanillepulver
3 spsk. carob eller kakao
½ tsk. salt
1 nip friskkværnet sort peber
Saft af en appelsin (og evt. skallen hvis den er øko)
1 dl groft skårne svesker
1 dl groftskårne abrikoser
2 tsk. vinstensbagepulver
100 g økologisk koldpresset kokosolie
4 stk. bananer
2 æg
Og et lille tip; hvis man ønsker at bage brødet som muffins kan man tilsætte en ekstra dl rismælk og lidt citronsaft. På den måde bliver brødet også lidt mere luftigt.
Muffins skal have ca 20 minutter ved 200 grader.
Det smager også godt at bytte sveskerne ud med stykker af pære......der findes et hav af muligheder:0)
Haps......:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar