Gylden karrysuppe
Jeg elsker virkeligt suppe og kan spise det hele året rundt. Denne vinter er jeg blevet specielt glad for denne gyldne karrysuppe med æble, som behager mine smagsløg gang på gang.
Og nu da det er ved at være på det sidste med rodfrugterne, så er det bare med at svinge grøntsagskniven og komme igang....
opskriften lyder således;
1 kg blandede rodfrugter
2 løg
5 fed hvidløg
2 æbler, skåret i tern
Smør eller kokosolie til
stegning
2 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
1,8 liter grøntsagsbouillon
Saften af 1 citron
250 ml. havrefløde
Havsalt og peber
Cashewnødder let ristet i
ovnen
1 stort bundt persille
Rens grøntsager og frugt, og
skær dem i tern. Kom smør eller kokosolie i en tykbundet gryde, og tilsæt karry
og gurkemeje. Lad dem simre til de begynder at dufte, og tilsæt så
grøntsagerne. Lad blandingen stege igennem i 2 min. Hæld bouillon over og lad
suppen simre i 30 min.
Suppen tages af varmen og
blendes med en stavblender. Til sidst tilsætter du havrefløde og citronsaft.
Suppen smages til med salt og peber.
Suppen serveres med let
ristede cashewnødder og persille.
Tip; hvis du ikke har
havrefløde tilgængeligt kan den sagtens laves uden og i stedet serveres med en
klat fed græsk youghurt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar