Jeg har valgt at bruge halvt søde kartofler ene og alene af den grund at jeg ikke er særlig glad for kartofler, når de står alene. Men man kan sagtens lave dem udelukkende med almindelige kartofler.
Og brug endelig friske majs nu de er at få i butikkerne.
Opskriften lyder således;
200g kartofler
150g søde kartofler
2 forårsløg
60g majskerner (friske eller fra frost)
1 tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. salt
1 æg
3 spsk. plantemælk (eller evt. havrefløde)
60 g boghvedemel
Hak forårsløg fint.
Skræl og riv kartoflerne og skyl dem grundigt under koldt vand.
Pres dem tørre.
Hæld mel i en skål og rør krydderier og salt i. Lav en fordybning i midten. Tilsæt æg og mælk og rør det sammen til en forholdsvis tyk dej.
Tilsæt kartofler, forårsløg og majskerner og rør dejen godt sammen.
Fordel massen i passende klatter på en bageplade betrukket med bagepapir. Pensel kartoffelklatterne med lidt olivenolie og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.
De smager også rigtigt godt kolde så de er meget velegnet til madpakken evt. som fyld i en burgerbolle med en klat hummus eller andet proteinrigt til.
Her er de en favorit til morgenmad med et kogt æg, lidt grønt og en god klat basilikum pesto.
Haps:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar