Jeg har ellers ikke været så glad for bladselleri før i tiden. Men efter at have smagt det i selskab med rødbederne og den skønne appelsinpesto har jeg fået en ny kærlighed for de grønne stængler, som bl.a indeholder store mængder kalium.
Der er dog et minus ved denne opskrift og det er at appelsinpestoen har det med at blive lidt bitter i det dagen derpå, derfor er det vigtigt at fjerne så meget som muligt af det hvide i appelsinen, da det er dette, der er med til at danne den bitre smag.
Jeg laver altid en ½ portion af pestoen ad gangen, og så en portion mere dagen efter, hvis jeg mangler. På den måde undgår jeg unødig madspild, hvis pestoen bliver for bitter.
Men skønt det smager den og nu er det ved at være sæson for appelsiner, så det er netop nu de er saftige og ekstra søde....
Enjoy!
Rødbede – bladselleri salat med
appelsin pesto
1-2 lange rødbeder
2-3 stk. bladselleriLidt citronsaft
Appelsin pesto;
125 gr. Cashewnødder
2 appelsiner, fri for kerner og det hvide1 tsk. tørret chili eller 1 frisk
Lidt salt
Lidt citronsaft
En knivspids vaniljepulver
Server rødbedesalaten med en god klat pesto på. Rør det godt sammen og nyd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar