Denne salat er en af favoritterne hjemme hos os lige fortiden. Den er dejligt frisk og smuk at se på...og så smager den bare rigtigt dejligt!
Rødbedesalat med belugalinser og æble
700g rødbeder
100g beluga-linser3 dl vand
1 lille bundt frisk basilikum
50 g valnødder, groft hakket
1 stort æble
Urtesalt og peber
1 hvidløg, presset
1½ spsk. hørfrø eller olivenolie
Saft af en halv citron
1 tsk. dijonsennep
Evt. et skvæt agavesirup
Kog rødbederne i 40-50
minutter alt efter størrelse. De skal være til at stikke i med en gaffel.
Skyl linserne grundigt og kig dem efter for sten. Kog dem i ca. 20 minutter under låg ved svag varme.
Gnub skindet af rødbederne og skær dem i små tern.
Skyl basilikum og hak den fint.
Skyl æblet og skær det i små tern.
Vend rødbederne med linser, basilikum, æble, valnødder. Krydr med urtesalt og peber.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar