Denne tærte lavede jeg efter min kærestes ønske i mandags. Dette er en rigtigt "mande" tærte, da den er lidt mere bastant end de grøntsagstærter, jeg normalt laver.
Men den har en rigtigt dejlig smag af tun, og mandlerne og de friske krydderurter giver den et dejligt pift, så den ikke bliver alt for tung og kedelig.
Den har godt af lidt frisk tilbehør, så jeg lavede en salat af revet selleri og æble tilsat bladselleri og valnødder. Dressingen biksede jeg sammen af lige dele citron og hørfrøolie tilsat en tsk dijonsennep.
Min mand syntes det var den helt perfekte fødselsdagsmiddag:0)
Apropo det tidligere indlæg om D vitamin er dette også en tærte, som er rigtigt god for humøret, både æg og tun indeholder masser af D vitamin og mandlerne bidrager med kalk til kroppen, så man kan vist godt kalde den for en rigtigt god knogleret.....så det er absolut ikke sidste gang denne står på menuen her i det efterhånden noget kolde og mørke Højbjerg:0)
Tuntærte
80 g smør
150-200 g blandet mel (jeg brugte en blanding af quinoa, boghvedel og rismel)
1 dl. koldt vand
lidt salt
½ tsk tørret ramsløg
Fyld;
2 dåser tun i vand
2 løg
60 g mandler, tørristet på en pande
2-3 spsk. hakkede krydderurter (jeg brugte persille og purløg)
4 æg
3/4 dl soya youghurt eller cremefraice
lidt urtesalt og friskkværnet peber
Dejen samles og rulles ud, så det passer til en tærteform. Vand og mel justeres efter behov.
Bundes forbages i 5-10 minutter ved 200 grader.
Løgene hakkes og svitses kort på en pande i olivenolie.
Mandlerne ristes under hurtig omrøring på en tør pande til de gyldne eller til de begynder at dufte.
Æggene piskes i en skål og blandes sammen med tun, de svitsede løg, friskhakkede krydderurter, soya youghurt/cremefraice samt urtesalt og peber.
Mandlerne vendes i.
Massen fordeles i den forbagte tærteform og bages ca. 30 minutter ved 200 grader.
Serveres med en frisk salat:0)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar