Dette her er min favorit, når det kommer til tærte. Men jeg er også helt vild med tofu i stortset alle afskygninger. Jeg kan slet ikke forstå folk, der ikke kan lide det. Måske er det konsistensen, som for kødspisere nok er en lidt flad fornemmelse.
Men jeg elsker den og denne tærte er dejligt mild og rund i smagen......og det er altid den tærte jeg laver, når jeg ved, at jeg vil få dage, der ekstra udfordrerne og maden ikke smager som den plejer.
Denne her tærte har det med at vinde...hvergang!
Tofutærte
200 g mel
80 g smør
1 dl koldt vand
1 tsk. Tørret ramsløg
Havsalt
1 porre
2 fed hvidløg
1 sød kartoffel
1 håndfuld ærter
½ broccoli hoved
1 tsk gurkemeje
1 tsk. timian
1 pakke tofu naturel
1 spsk. tamari
4 æg
2 dl plantemælkMuskatnød
Salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader.
Ingredienserne til tærtebunden æltes sammen i en skål og rulles ud til en flad dej, der passer til en tærteform.
Forbag tærtebunden i 5-8 minutter.
Porre og hvidløg hakkes fint og svitses i lidt olie sammen
med gurkemeje. Den søde kartoffel skrælles, skæres i små tern og tilsættes.
Krydr med timian. Lige inden panden tages af varmen
tilsættes ærterne og evt. lidt salt og peber.
Broccolien skylles, skæres i små stykker og dampes kort i en
gryde.
Tofuen skæres i tern og steges i lidt vand på en pande.
Tamari tilsættes.
Æg, plantemælk, salt, peber og muskat røres sammen i en
skål.
Tærtebunden fyldes med porrefyld, broccoli og tofutern.
Tilsidst hældes æggemassen ud over fyldet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar