Her får du masser af gode fedtstoffer fra mandler, græskarkerner og kokosolie.
En beroligende effekt fra havregrynene....
En masse skønne antioxidanter fra den rå kakao og morbærene......
Og jern fra både figner og abrikoser, så man kan da vist godt sige at disse konfekt kugler er en ren win-win situation, hvis man ønsker at gøre noget godt for sig selv.
Om ikke andet passer de rigtigt godt til en god kop te og en masse indendørshygge og det kan der vist ikke være for lidt af her i den mørke tid.
Opskriften kommer lige her;
Konfektkugler med morbær og figen
50 g morbær
50 g abrikoser
100 g figner
100 g mandler
50 g græskarkerner
50 g havregryn
4-6 spsk kokosolie
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
¼ tsk ingefær eller lidt reven frisk
½ tsk vanillepulver
2 spsk kakao, gerne rå
Tilsæt derefter krydderier og kakao. Du kan evt tilsætte mere kakao hvis du ønsker en stærkere kakao smag
Til sidst tilsætter du kokosolie. Du kan justere mængden af kokosolie alt efter om du bruger tørrede dadler eller de friske i kasser, som der er sæson for ligenu. De friske dadler behøves ikke lige så meget kokosfedt, som de tørre.
Massen samles til kugler og rulles i hampefrø eller kokosmel. Sættes på køl et par timer inden de nydes…..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar