Jeg er vant til at spise en del olie og fedt i min mad, både fordi det er godt for mig og min krop. Men også fordi jeg er meget spinkel og ofte ikke har den store appetit.
Dette har været lidt af en udfordring pga. kvalmen
Selvom jeg aldrig bliver tilhænger af stenalderkost eller nogen anden form for mad-trend er det altid skønt med inspiration og jeg har faktisk bagt en del ting med mindre eller slet ingen mel, imens jeg har været gravid. Ene og alene af den grund at det simpelthen er nemmere at få ned og ligger bedre i maven. Samtidig med har jeg også lært vigtigheden af at spise nok kulhydrat, da jeg simpelthen bliver for træt, hvis jeg ikke får f.eks. brød og ris.
Men om ikke andet synes jeg, at disse er perfekte til en lille eftermiddagshapser eller til at tage med på farten, når sulten lige pludseligt melder sig.
De er søde uden at være alt for søde og så ligger de som smør i maven (Det kan vi godt lide:0))
Inspiration til opskriften fandt jeg inde på Mettes blog, som du finder lige her.
Min version kom til at se sådan her ud;
50g græskarkerner
70g mandler
50g sesamfrø
50g valnødder
50g hørfrø
30g chiafrø
100g kokosfibermel
2 store bananer
1 pære
1 stor gulerod, revet
saften af ½ citron
2 cm friskrevet ingefær
2 tsk kanel
½ tsk kardemomme
lidt vanillepulver
½ tsk. salt
½ dl vand
4 æg
Kerner og nødder blendes til mel i en foodprocessor sammen med kokosfibermelet.
Derefter tilsættes moset banan, revet gulerod, citronsaft og vand.
Sørg for at kniven kører godt rundt og ikke danner for mange klumper. Jeg måtte bruge en ske til at hjælpe den lidt.
Skær pæren i små tern (må meget gerne være lidt overmoden) sammen med krydderier og salt.
Tilsæt derefter et æg ad gangen til du har en sammenhængende og lind dej.
Fyld dejen i muffinsforme (jeg fik ca. 15 stk.) og bag dem 25-30 minutter ved 180 grader.
Og de smager rigtigt dejligt....
Jeg brugte bare de nødder og kerner, som jeg havde på lager. Jeg tænker, at man kan bruge lige nøjagtigt det, man holder mest af.
Man kan erstatte citron med appelsin saft hvis man ønsker en sødere muffin og evt. tilsætte lidt mørk chokolade.
Chokolade er i mine øjne altid godt:0)
God fornøjelse......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar