En blog om alt det der gør mig glad og alt det, der inspirerer mig i min hverdag. Mit ønske er at blive bedre til at huske på alle de positive oplevelser og stunder, jeg har i min hverdag.....for livet er i bund og grund en virkelig smuk ting. Men når man er et menneske, som mig, der til tider har det med at løbe ind i en voldsomt storm i form af en angst, der kan være alt dominerende, så er det så ekstra vigtigt at huske på alt der beriger og som gør hverdagen værd at forholde sig til. Så dette er mit positive projekt......jeg tænker, at alle må have behov for at samle på smil engang imellem.....dette er mine smil:0):0):0)

onsdag den 30. januar 2013

sunde gulerodsmuffins uden mel, mælk og sukker

Jeg synes denne januar har virket uendeligt lang og kold. Og jeg har haft mange mærkelige cravings i et forsøg på at vedligeholde et nogenlunde stabilt humør og holde varmen...gys.
Jeg elsker at bage på en kold vinterdag....... der er ikke noget, som kan redde en dag som friskbagt hjemmebag og min trang til velduftende kage fyldt med alskens gode krydderier har været stor. Men kage kan sagtens være sund og fyldt med gode næringsstoffer og dette lever disse muffins til fulde op til....jeg kunne finde på at spise dem til morgenmad med en halv avocado til eller en klat skyr eller Soya youghurt til.
Grundopskriften fandt jeg inde på Annas blog, som jeg har redigeret en smule i og resultatet blev en svampet lækker muffin, som på ingen måde ligger tungt i maven. Og så bliver de kun bare bedre af at stå og trække.
Der er mange æg i så de skal opbevares på køl eller i fryseren til senere cravings.....

Min version af opskriften kommer lige her;

250 g dadler
100 g abrikoser
3 store gulerødder
140 g mandler
60 g valnødder
1 dl græskarkerner
4 spsk. kokosolie, smeltet
saft fra en presset appelsin
1 tsk. vanilljepulver (den fra urtekram:0))
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. kardemomme
½ tsk. stødte nelliker
1 æble i tern
6 mellemstore økologiske æg
1 banan

Mandler, valnødder og græskarkerner males fint i foodprocessoren. Udsten dadlerne og kør dem sammen med abrikoser, mandler, valnødder, græskarkerner, olie, appelsinsaft og krydderier i en foodprocessor i et par minutter. Det skal have samme konsistens som marcipan. Tilsæt æggene et efter et sammen med bananen, imens du blender videre.
Riv gulerødderne groft og skær æblet i små tern. Vend gulerødder og æble i dejen og fordel dejen i muffinsforme. Bag dem ca 40-45 minutter ved 200 grader. Jeg fik ca.18 stk
Lad kagerne køle af inden de nydes......med god appetit:0)Og den søde tand tilfredsstilles:0)

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. De var også ret sjove at eksperimentere med, selv min kæreste synes de er lækre, selvom han senere bekendtgjorde at han nu mest er til kage med mel i:0)

   Slet
 2. hmmm jeg synes ikke jeg kan se hvor mange gulerødder der skal i ??? :) ser rigtig gode ud! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i...jeg ved ikke lige hvad der er gået galt der. Der skal 3 store gulerødder i. Fejlen er hermed rettet:0)

   Slet