Her i starten af det nye år har jeg købt en masse goodies til mit køkken bl.a. hampeproteinpulver, hampefrø, chiafrø og en ny pakke rå kakao. For vinteren er fortsat lang, og jeg gruer lidt for, når temperaturerne falder igen. Ligenu er det jo til at holde til.
Med ønsket om at gøre noget godt for mig selv her i det nye år og give mig selv et ekstra boost af protein og sunde fedtstoffer kastede jeg mig denne weekend ud i dette projekt, som blev meget velsmagende og særdeles vellykket......
Opskriften fandt jeg inde på Green kitchen stories, som jeg lavede lidt om på. Min økonomi er ikke til de store og fine medjool dadler og jeg er helt vild med abrikoser, så dem skulle der helt sikkert også i.
Og lidt andre justeringer undervejs blev det også til.....
Opskriften som jeg lavede dem kom til at se sådan her ud:
Tørre ingredienser;
140 g græskarkerner
120 g mandler
80 g afskallede hampefrø
50 g hampeproteinpulver
4 spsk chiafrø
Våde ingredienser;
200 g dadler (jeg brugte de friske man køber i kasser)
150 g abrikoser
6 spsk kokosolie, stue temperatur
4 spsk kakaopulver, gerne rå
1 tsk vanillepulver
1 tsk kanel
1 stykke ingefær, friskrevet
Yderligere;
4 spsk havregryn
2 spsk sesamfrø
2 spsk ristede græskarkerner
Kør alle de tørre ingredienser i en foodprocessor. Blend dem ikke for længe da massen gerne må være lidt crunchy.
Hæld de tørre ingredienser i en skål og stil til side.
Kør alle de våde ingredienser i foodprocessoren til det bliver en fast sammenhængende masse.
Jeg har en stærk foodprocessor, så der var ingen problemer med at samle massen. Men hvis motoren ikke er så stærk, kan det godt være, at den skal have lidt hjælp undervejs med ske.
Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre og ælt det hele sammen med hænderne. Tilføj havregryn, sesamfrø og ristede græskarkerner og ælt yderligere.
Fordel massen i en form ca 28x18 cm. Sørg for at den er godt sammenpresset.
Sæt massen i køleskabet et par timer, hvorefter du kan skære den ud i fine barer, som er lige til at guffe, når lækkersulten melder sig.
Jeg har også puttet nogle af mine barer i fryseren, så der er til et stykke ud i fremtiden. Jeg ved ikke hvor længe de kan holde sig på køl, men min erfaring med tidligere konfektlavning er at det sagtens kan holde sig i flere uger (har det med at lave alt for meget på engang til, at det bliver spist lige med det samme:0))
Her er de lige til at hapse.....yummi!:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar