Men der er nu heller ikke noget, som forventningens glæde over at have et eller andet i ovnen, som man bare ved smager godt og fungerer.
Ikke desto mindre er det lykkedes mig at fremtrylle denne røde dip med peberfrugter og valnødder, som jeg vil vove og påstå er den bedste dip, jeg har lavet længe.
Det fungerer bare rigtigt godt med sødmen fra de grillede peberfrugter, det let bitre fra valnødderne, og det stærke fra chili og hvidløg.
Jeg tænker, at det vil være en rigtig god dip til sommerens grill aftener eller på et godt stykke brød til frokost med æg eller andet til.
Opskriften lyder således;
2 røde peberfrugter
1 fed hvidløg
1 løg
½ tsk, tørrede chiliflager
60 g valnødder
3 spsk. olivenolie
lidt citronsaft
urte eller havsalt
Peberfrugterne skæres i kvarte og udkernes.
Læg dem med skindsiden opad i en varm ovn evt. under grill til skindet får sorte pletter og begynder at danne blærer.
Tag dem ud og afkøl dem på en tallerken.
I opskriften står der, at man skal lægge dem i en plasticpose.
Det var dog slet ikke nødvendigt. Skindet var nemt at tage af alligevel.
Løg og hvidløg hakkes og svitses på en pande i lidt olivenolie. Rør chiliflager i.
Tag skindet af peberfrugterne og blend dem sammen med valnødder og løgblandingen.
Tilsæt olivenolie og smag til med citronsaft og salt.
Kan holde sig 5-6 dage på køl i et tætsluttet glas.
Her pyntet med lidt frisk basilikum.....
Udover det har jeg i dag været meget flittig i køkkenet og fremstillet disse trøfler til kæreste manden. Til gengæld har han givet mig en masse igen i form af god kærestetid og ros for mine evner i køkkenet.
Kan nu rigtigt godt lide de her dage, hvor man bare har tid til at nusse omkring, bage og nyde hinandens selskab:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar