I lørdags var vi hos min svigermor til mad og tapas. Et lille event, vi efterhånden har mødtes omkring en del gange. Vi laver hver i sær en eller flere retter, som vi så spiser tilsidst. Ofte er det nye ting, vi er nysgerrige på at afprøve og derfor ingen garanti for udfaldet.
Men kan nu ikke huske at have været til en af disse aftener, hvor maden ikke har været super velsmagende og delikat. Vigtigst af alt er at det sjovt og hyggeligt og rart at mødes om noget, vi alle 3 sætter stor pris på.
Et meget fint og veldækket bord. Min svigermor er kok og dermed lidt af en ørn i et køkken. Hun lavede de smukke timbaler af torsk, som jeg desværre ikke har opskriften på.
Jeg valgte at krydre med karry, chili og spidskommen. Nu hvor efteråret rigtigt er begyndt at ruske (Gips!!:0)) er det med at hive nogle af de krydderier indenbords, som stimulerer og varmer, og som gavner fordøjelsen.
Men jeg er sikker på at timian bl.a. også vil være særdeles velegnet...
Opskriften kommer her;
Mungbønnefrikadeller
400 g kogte mungbønner
2 store gulerødder1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 tsk Salt
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
½ frisk chili, hakket fint
Lidt friskkværnet peber
1 stor håndfuld frisk basilikum
1 æg
1 dl. Groft mel
1 dl. Havregryn
Form farsen til små
frikadeller og steg dem ved middel varme i oliven eller kokosolie til de er
flot gyldne.
Hej Ann-sofi
SvarSletMange tak for de positive ord og det er da helt sikkert noget jeg vil se nærmere på. Det kunne være lidt sjovt og for mig glædesfyldt, hvis der er flere der kunne finde inspiration og få gavn af mine opskrifter.
Kh lena