Igår lavede jeg denne skønne tærte, som har den lækreste bund, der minder lidt om marcipan.
Opskriften har jeg fundet i et Alt for damerne og er udarbejdet af Louise bruun.
Dertil en mangosalat med quinoa, som går rigtigt godt i spænd, både smagsmæssigt, men så sandeligt også farvemæssigt er det en sand fryd for øjet.
Opskrifterne kommer her;
Spinattærte med ricotta
ost
Tærtebund;
150 g fuldkornsmel100 g mandler, malet til mel
2 spsk. Kokosolie
1 æg
Tærtefyld;
400 g frisk spinat eller 1 pose frossen økologisk1 løg finthakket
2 fed hvidløg
50 g ricottaost
2 spsk. Olivenolie
Havsalt
Ca. ½ tsk muskatnød
Sesamfrø
Sådan gør du;
Tænd ovnen på
180 grader. Blend mandler til mel og bland den sammen med fuldkornsmel,kokosolie og ægget.
Hvis du har svært ved at få dejen til at hænge sammen kan du tilsætte lidt vand.
Rul dejen ud og fordel den i en tærteform.
Bland den hakkede eller optøede spinat med ricottaosten.
Hak løg og hvidløg fint og svits det et et kort øjeblik på panden. Bland det i spinatblanding
sammen med Olivenolie, muskat, og salt.
Lad den stå og køle af i ca. 10 min inden servering.
Mangosalat med quinoa
1 rød peberfrugt
½ squash
½ mango
1 dl kogt
quinoa (ca ½ dl. Ukogt)
Dressing;
2 spsk raps eller hørfrøolie
½ tsk sennep
1 spsk citronsaft
Et drys spidskommen
Lidt urtesalt
Pinjekerner eller græskarkerner til knas
Sådan gør du;
Kog quinoaen efter anvisning på posen. Jeg plejer at koge
den ca. 17 min, hvorefter jeg lader den stå og trække under låg yderlige 10
min.
Squash, peberfrugt, og mango skæres i små tern blandes
sammen med den kogte quinoa.
Græskar eller pinjekerner tørristes på en pande til de
begynder at dufte.
Rør olie sammen med sennep, citronsaft, spidskommen og
urtesalt og vend hele molevitten sammen med grøntsager og kerner.
Hvis man her lidt ruccola på lager er dette særdeles
velegnet til denne salat.
Og sådan her blev resultatet;
Spinattærte
quinoasalat
Lige til at spise og hov er vist kommet til at hapse lidt af kanten på forhånd.....jeg har en ting med tærtedej...det er alt for fristende:0)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar