Det gode ved denne postej er, at den også sagtens kan spises kold og dermed er egnet til madpakken.
Jeg foretrækker den lun med et stykke ovnbagt laks og en sprød salat til.
Bønnepostej
100 g bønner efter eget valg
300 g porrer (ca. 2 stk.)
300 g pastinakker eller persillerod (ca. 2 stk.)
75 g gulerod (ca. 1 stk.)
1 dl havre/ris/soyamælk
1 dl hirseflager eller havregryn
1 spsk. tamari
3 æg
1 tsk. Timian
1 tsk paprika
½ tsk. Salt
¼ tsk. Peber
Hæld vandet fra og kog bønnerne i rent vand efter anvisning på posen (ca. 50 min).
Skyl de kogte bønner med vand og hak dem let.
Rens porrerne og skær dem i
tynde ringe.
Skræl pastinakker/persillerod
og riv dem groft.
Svits porre ringene i lidt
olivenolie på en pande og lad de revne persillerødder/pastinakker svitse med et
kort øjeblik.
Pisk mælk, havregryn og
tamari sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt de hakkede bønner og
grøntsagsblandingen.
Krydr med timian, paprika,
salt og peber.
Kom blandingen i en velsmurt
aflang form og bag postejen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Tip; Postejen vinder yderligere i smag ved at drysse et lag gærflager henover postejen før man sætter den i ovnen.
Og det færdige resultat serveret i fad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar